Arkib untuk Disember, 2008

2009 RESOLUTION

Posted in Uncategorized on Disember 31, 2008 by diehatefan

– get as many free lance job
– i want SWIFT
– high salary
– new skateboard
– ibanez guitar
– vans shoes
– do a lot of savings
– cool watch
– a sweet vacation
– see DL result again from Marina
– be a good son
– full 5 time prayer (insyallah)
– be an understanding and cool bf
– skate again weekly at skatepark Shah Alam
– fuck those 2 faggots!!!

the rest is inside my head

TODAY PLAYLIST BEFORE 2009

Posted in Uncategorized on Disember 31, 2008 by diehatefan

METRO STATION – kelsey
PARAMORE – when it rains
SWEET AS REVENGE – potret kehampaan
A SKYLIT DRIVE – the past, the love, the memories
AVENGED SEVENFOLD – dear god
HAVE A NICE DEATH – dear misery
THE USED – its hard to say
RED JUMPSUIT APPARATUS – guardian angel
ALL AMERICAN REJECT – straight jacket feeling
SAOSIN – you’re not alone
BUTTERFINGERS – cuai
ALEXISONFIRE – to a friend
THE GHOST INSIDE – faith or forgiveness
AS I LAY DYING – forever
WE THE KINGS – check yes juliet
FROM FIRST TO LAST – worlds away
JIMMY EAT WORLD – sweetest thing
ANTI-FLAG – captain anarchy
A SKYLIT DRIVE – eris & dysomnia
ALL THAT REMAINS – six

MOGWAI LIVE IN MALAYSIA

Posted in Uncategorized with tags on Disember 24, 2008 by diehatefan

HMMMM….

Posted in Uncategorized on Disember 24, 2008 by diehatefan

I WANT THESE SHIRTS!!!!

Butterfingers-Nicc’O’tynne

Posted in Uncategorized on Disember 23, 2008 by diehatefan

This video reminds me the old days. around 1998 untill 2001 ; the year before i enter Universty. It was wild, crazy, unmatured, etc… This band has open my eyes that Independent music is better than mainstream music. That time  i dedicate my life to music. I don’t care about people, school, gf, mainstream stuff and watever. pergh , how gila i am. But now different la…

Butter vs Melodi

Posted in Uncategorized on Disember 23, 2008 by diehatefan

Tak tahu menahu aku pasal band legenda tanahair, Butterfingers ditemu ramah Melodi. Itupun aku tahu menerusi laman Butter. Haha, seronok ke abang Melodi dapat kenakan KEMBALI diorang? Seolah-olah temu ramah itu dibuat-buat supaya dapat mereka menebus KEMBALI maruah mereka yang tercalar dek kerna kemantapan legenda yang telah KEMBALI menyerang mereka yang sangat murah maruah mereka.

Ya, memang nampak jelas dan nyata dengan toma’ninahnya krew Melodi sengaja menyerang Loque dan rakan-rakan dengan soalan-soalan yang berbelit. Aku tidak faham, kenapa la mereka nie nak sangat kenakan diorang? Sakit sangat ke hati tu? Luka tak kering sampai ke sudah? Mungkin sekarang kita sudah boleh agak, bagaimana wartawan-wartawan Malaysia ni bekerja, ikut emosi atau profesionalisme yang dipegang. Nampak gaya, emosi memakan diri. Soalan-soalan bodoh diajukan. Soalan yang dijawab dengan penuh sarkastik. Hahaha

Ya, memang sungguh tajam bait-bait lirik yang dinukilkan dalam album terdahulu, Selamat Tinggal Dunia. Penuh dengan kontroversi, penuh dengan serangan tubi terhadap wartawan-wartawan Malaysia yang menjelikkan. Seperti didalam lagu “merpati sejoli” –  “wartawan hiburan , pondan homeseksual” Memang puas hati. Hahaha~~

Ya, aku memang anti dengan dunia hiburan Malaysia. Menjelekkan, meloyakan, membebalkan, menjengkelkan, dan semua perkataan yang seangkatan dengannya. Wartawan-wartawan Malaysia ni semuanya tak tau apa-apa pun. KONONnya wartawan hiburan, tapi tak tau langsung apa yang diorang buat. Fahaman tentang seni pun tak tau. Aku rasa wartawan hiburan kita masih lagi bebal. Bebal dengan ilmu, istilah dan pemahamannya. Wartawan hiburan di Malaysia begitu dangkal sekali!! Macam tak pernak pulak buat assignment kat universiti. Seolah-olah tak pernah buat research/study. Kerja seni mereka, hanya ada satu, melaporkan cerita-cerita glamour dan gosip!!! Siapa bercinta, siapa bergaduh dengan siapa, itu je. Style mami jarum Razak Medin bolehlah. Cerita yang dapat dijual untuk meraih keuntungan berganda-ganda.

Antara komen2 terhadap Melodi di youtube

“hahha..bodoh pulak rancangan melodi nie sebab tu aku fuck MELODI nie..uhuhuhhu..ala..EMMET ngan LOQUE tu saje je tu..cara diaorang jawab tuh pon dah macam nak nganjeng media je..belit-belit kasi media pening..hahahah.bodoh punya media.”sinidiran tu seni”.wei wartawan?..koran tak rasa tuh ayat nganjeng kew..hahahah..btol kata loque, sapa makan cili rasa pedas..oi!!..terasa kew..hahaha”

“ade ramai peminat butter kat luar ni wei….
silap besar la korunk nak hentam butter
such a lazy media da xde idea, nak kutuk2 orang pulak….
pengaruh korunk xsemestinye penting but the sound make people know about them till now…
tu la yang dimaksudkan buttersound.”

“Perhal FBI & wartawan mangkuk ni nak terjah badak butterfingers ni… ko study la dulu saper dorg tuh… dorg tak heran dgn publisiti murahan korg. Sapa yang nak publisiti nih ? Aku sure melodi yang tak ada idea nak tayng…so…cari cerita cam nih… tapi silap orang…. mangkuk !!!!!”

“melodi mangkuk! si emmet dgn loque punyalah baik2 jer cara jawab, lagi korang mau provokasi. salah orang laa beb! ini butterfingers semua pegi sekolah punya orang. dia orang jenis baik2 punya kaki. tala suka mau gaduh macam lu olang.
lagi mau bikin orang gaduh2. tala baca punya olang. tala educated.”

“kepada butterfingers kitorang support korang..anggap jehla diorang nih xpenah denga muzik.. sibok dgn juara lagu yg xkemana..hampeh!!!”

“gua memang x ambil port melodi ni..tp di sebabkan ada butter, terpakse la tgk..
dan sesungguhnya melodi berjaya menaikkan rating mereka..kesimpulannya,
mamat wartawan itu pasti peminat tegar backstreet boys. Mungkin juga hard die fan saiful bukhari.”

“kebodohan yang ditunjukan oleh wartawan melodi amat2 la ketara….. kalau band indon di agung2kan…. dimegahkan…. disanjungi bagai menatang minyak yg penuh….tp band2 malaysia di anak tirikan…. hargai la sket band2 malaysia yang penat lelah berkarya semata2 utk org kita….. napa perlu buruk2an band yang aku rasa lagi bagus la dr band indon tu… bukan nak mengutuk band indon,tp karya band malaysia best gler apa.. jgn jadikan butter mangsa kebodohan wartawan melodi tu..cukup2 la…”

“Wartawan ni bermula dgn kerjaya ternak tapir kat kg dia..kat kg tu dia dengar musik & lagu kanak2 sekolah rendah ajer. Pindah kat bandar kerja jadi wartawan…pasal tu bila bos suruh dia buat interview ni main hantam ajer..sukati makbapakdatuktiri dia ajer nak tanya…sebarang betul mamat ni..balik kg tanam kangkung la lu bro…”

“dengar lagu n music butterfingers baru bleyh komen buruk ke tak…wartawan bodo main hentam jer,soalan suma mcm bodo jer.haha…wartawan yang btol2 tau pasal music n pro tak buat mcm tuh…tanyer soalan pasal perkembangan band n music jer dah la…tak yah la soalan bagi hentam band n masokkan dalam tv…pastuh biler band buat statement cakap korang buat keja mcm babi korang plak nk blame band??haha!fikiran sempit tol laa.baik jadi operator telepon jer..lagi bagus.tak menyakitkan hati org.hahaha!”

FUCK MELODI!!!

NOW, THATS WHAT I CALL F_ _ TH

Posted in Uncategorized on Disember 19, 2008 by diehatefan

Kelakar sebenarnya apabila anda mengenali seseorang tetapi anda tidak pernah sama sekali tegur atau berkawan dengannya semasa di sekolah. Selepas tamat persekolahan , masing-masing membawa haluan sendiri. Setelah hampir suku daripada  usia anda,  anda berjumpanya semula dan disinilah bermulanya sebuah kisah…..